Van Nistelrooij verdient dik compliment: "Niet alleen applaus, maar ook brede steun én sterkere selectie"

Ruud van Nistelrooij won in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van PSV de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker. Op dit moment stevenen de Eindhovenaren ook af op de tweede plek in de Eredivisie en dat betekent voorronde UEFA Champions League. Marco Timmer vindt dat de successen op het conto van de oefenmeester geschreven moeten worden.

Het is geen geweldig seizoen, mede door de nederlagen bij onder andere degradanten SC Cambuur en FC Groningen, maar op dit moment zijn de Eindhovenaren al veertien wedstrijden ongeslagen. Men had al voorzien dat het een zwaar seizoen ging worden voor de Eindhovenaren en helemaal na het vertrek van sterspelers Cody Gakpo en Noni Madueke zagen veel mensen het somber in.

De clubwatcher van Voetbal International is van mening dat Van Nistelrooij goed gepresteerd heeft dit seizoen. Mocht de tweede plaats definitief in handen van PSV te vallen, is dat perspectief voor de toekomst. "Lukt dit, dan verdient Van Nistelrooij niet alleen applaus, maar ook brede steun én een kwalitatief sterkere selectie om volgend seizoen beter voetbal te spelen en de landstitel weer naar Eindhoven te kunnen halen", aldus Timmer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers