'PSV-tweetal zwaait komende zomer af, Eindhovenaren moeten miljoenenverlies accepteren'

PSV gaat komende zomer definitief afscheid nemen van Timo Baumgartl en Maximiliano Romero. Dat betekent dat de Eindhovenaren rekening moeten houden met een verlies van zo'n twintig miljoen euro, want het aankoopbedrag lag stukken hoger als het geld dat zij gaan opleveren met de naderende transfer.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De Argentijnse Romero kwam in 2018 voor tien miljoen euro over van Racing Club uit zijn geboorteland, maar kwam in Brabant nooit uit de verf. Hij speelde in totaal 36 wedstrijden in het rood en wit van PSV, maar imponeerde niet. Eerst besloten de Eindhovenaren hem tijdelijk te stallen bij Vélez Sarsfield en dit seizoen keerde hij voor één jaar terug bij zijn oude werkgever, Racing Club. Transfermarkt.nl schat zijn waarde momenteel op zo'n 2,8 miljoen euro. De club uit Argentinië zou wel oren hebben in een definitieve terugkeer van de centrumspits, maar zij kampen met financiële zorgen.

Ook Timo Baumgartl slaagde er niet in om te slagen bij PSV. De Duitse verdediger werd dit seizoen gehuurd door Union Berlin en daar was ook een optie tot koop in bedongen, maar de Bundesliga-club heeft kenbaar gemaakt deze niet te willen gebruiken in de zomer. Hij kwam voor twaalf miljoen euro over van VfB Stuttgart in 2019, maar gaat zijn aankoopbedrag ook niet opleveren. Op dit moment schat Transfermarkt.nl zijn waarde op een slordige 3,5 miljoen euro.