Kramer tipt spits voor Feyenoord en PSV: "Onmiddellijk halen"

Michiel Kramer weet wel achter welke spits Feyenoord en PSV aan moeten gaan. Als de aanvaller van RKC Waalwijk het bij die clubs voor het zeggen had, dan zou hij Sydney van Hooijdonk direct binnenhalen. 

Van Hooijdonk heeft zijn draai in de Eredivisie helemaal gevonden. In het shirt van SC Heerenveen wist hij in dertig wedstrijden al zestien keer te scoren. In vier bekerduels lukte hem dit drie keer. Volgens Kramer wordt het 'goaltjesdief' in Nederland onderschat.

"Goals betekenen namelijk overwinningen. En overwinningen zorgen voor een hoge klassering", vertelt Kramer in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-speler van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord laat zich cynisch uit over het zijn van spits in Nederland. "Een spits moet een goed aanspeelpunt zijn, bij voorkeur twintig assists afleveren en weet ik wat nog meer".

Samen met spitsen als Anastasios Douvikas, Santiago Giménez, Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis is Van Hooijdonk in strijd om de topscorerstitel. Over laatstgenoemde hoort Kramer dat hij niet goed kan voetballen. "Ja, nou en?! Als je bij Heerenveen ruim één op twee loopt, ben je gewoon een uitstekende spits. Als ik Feyenoord of PSV was, zou ik het wel weten: ik zou Sydney onmiddellijk halen. Bij dat soort clubs, met een veel betere aanvoer vanaf de flanken, maakt hij er makkelijk meer dan twintig".

Kramer, die dit seizoen al goed is voor twaalf doelpunten, liet zich ook al uit over de kritiek op collega-spits Brian Brobbey.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers