"Als pinchhitter terug naar Feyenoord is het ultieme einde van mijn loopbaan"

Michiel Kramer hoopt ooit nog eens terug te keren bij 'zijn' Feyenoord. De spits van RKC Waalwijk, die tussen 2015 en 2018 onder contract stond bij de Stadionclub, ziet een rol als pinchhitter wel zitten.

Aanstaande zondag kan Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles kampioen van Nederland worden. Kramer en zijn vader Willem kijken daar reikhalzend naar uit. "Als het zondag zover is, gaat er zeker een belletje naar mijn vader, die dan waarschijnlijk al lekker aan een biertje zit. Hij is het type oldskool Feyenoorder, zo'n man voor wie de club niet alleen een eerste levensbehoefte is. Maar ook een tweede en een derde", vertelt Kramer in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

"Heus, je kunt je niet voorstellen wat het betekent dat 'we' nu weer die titel gaan pakken", gaat de 1 meter 96 lange aanvaller verder. "Kan-ie jaren op teren. En voor mij geldt hetzelfde. Man, we zijn zo gelukkig nu Feyenoord weer is wat het voor ons altijd is geweest: de grootste en mooiste club ter wereld".

Kramer zou het geweldig vinden om ooit nog eens te schitteren in De Kuip. "Alleen al voor mijn vader zou het mooi zijn als ik ooit nog eens een herkansing krijg in die helikopter. En reken maar dat mijn moeder, mijn vrouw en onze kinderen dan naast hem zullen zitten op de tribune. Als pinchhitter terugkeren bij Feyenoord, ja, dat zou het ultieme einde van mijn loopbaan zijn", aldus de 34-jarige spits.

In zijn tijd bij Feyenoord won Kramer vijf prijzen: de KNVB Beker in 2016 en 2018, de landstitel in 2017 en de Johan Cruijff Schaal in 2018. In de 71 wedstrijden die hij speelde kwam hij 23 keer tot scoren en gaf hij elf assists.