Voormalig Feyenoord-middenvelder zinspeelt op terugkeer

Promotie naar de Premier League is nog binnen handbereik, maar toch ziet Gustavo Hamer een terugkeer naar Feyenoord ook wel zitten. Tussen 2016 en 2018 kwam de middenvelder uit voor de Rotterdammers, al speelde hij maar twee duels in de hoofdmacht. 

Giovanni van Bronkhorst was daar toen de trainer, maar ik heb niet het gevoel dat ik ooit kansen van hem heb gehad", vertelt Hamer aan Voetbalprimeur.nl. "Ik moest van de conditietrainer horen dat de duurdere spelers altijd voorrang kregen, toen wist ik wel dat ik weg moest." Ook had Martin van Geel, de algemeen directeur van Feyenoord toentertijd, had hem speeltijd belooft in het eerste na zijn uitleenperiode. Dit gebeurde echter niet.

Coventry City

Hamer vertrok naar PEC Zwolle en koos daarna voor een stap naar het Engelse Coventry City. Toen kon hij ook terugkeren in De Kuip: "De clubleiding van Feyenoord wilde mij toen terughalen en een bedrag van drie miljoen euro was al afgesproken. Jurist Joris van Benthem ging er echter voor liggen. Een speler die weg is gegaan voor 150 duizend euro weer terughalen voor dat bedrag zou niet goed vallen bij de fans, vond hij."

In de Championship met Coventry speelt de middenvelder steevast in de basis. Het reguliere seizoen zijn zij geëindigd op de vijfde plek op het tweede niveau van Engeland. Nu wacht de play-offs voor een eventuele promotie: "Voor mij ligt de focus nu op een stap omhoog richting de Premier League, maar een terugkeer bij Feyenoord zou ook enorm aantrekkelijk zijn. Andere topcompetities zouden me ook erg leuk lijken, maar dit zijn voor nu mijn echte doelen. Als Feyenoord belt om terug te komen, dan zeg ik ondanks alles zonder twijfel ja."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers