Deze huurlingen keren terug naar de Eredivisie komende zomer

De Eredivisie is nog niet voorbij, maar toch wordt er al met een schuin oog naar aankomende zomer gekeken. Clubs willen zich versterken op de transfermarkt om volgend seizoen beter voor de dag te komen. Ook keren er huurlingen terug bij de clubs. Krijgen zij een nieuwe kans?

Ajax

Zo krijgt Ajax Mohamed Daramy (FC Kopenhagen), Naci Ünüvar (Trabzonspor) en Kik Pierie (Excelsior) terug. Eerstgenoemde gaf laatst al aan graag terug te keren in Amsterdam en daar voor zijn plek te willen gaan vechten. Voor de andere twee spelers lijkt een (definitief) vertrek uit de hoofdstad aannemelijker. 

Feyenoord

Bij Feyenoord keert bijna een heel elftal aan huurlingen terug. De meest in het oog springende namen daarvan zijn Marouan Azarkan (Excelsior), Francesco Antonucci (FC Volendam), Ramon Hendriks (FC Utrecht), Christian Conteh (Dynamo Dresden), Robert Bozenik (Boavista) en Mark Diemers (FC Emmen). Voor veel van deze spelers zal een nieuwe uitleenperiode in het verschiet liggen. Een plekje binnen de selectie van Feyenoord lijkt er niet in te zitten voor deze spelers.

PSV

PSV verhuurde dit seizoen vijf spelers: Timo Baumgartl (Union Berlin), Maximiliano Romero (Racing Club), Yorbe Vertessen (Union SG), Fredrik Oppegard (Go Ahead Eagles) en Philipp Max (Eintracht Frankfurt). Laatstgenoemde keert niet meer terug bij de Eindhovenaren. De Duitsers bedwongen een koopoptie voor de linksback. Begin maart kwam het Eindhovens Dagblad met het nieuws dat Frankfurt deze koopoptie gaat lichten. 

Andere spelers die terugkeren zijn Mimoun Mahi (SC Cambuur --> FC Utrecht), Kenzo Goudmijn (Excelsior --> AZ) en Luuk Admiraal (Spakenburg --> Excelsior). Laatstgenoemde was een van de smaakmakers tijdens de bekerstunt van de amateurs. Het is de vraag of hij nu hogerop een kans maakt op speelminuten.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers