Borst trapt Van Nistelrooij na: "Heb hem nooit op een boeiende uitsprak kunnen betrappen"

Hugo Borst heeft in Voetbal International nog even flink uitgehaald naar de vetrokken PSV-trainer Ruud van Nistelrooij. Volgens de journalist was het voetbal het hele seizoen door zonder het idee en ook zijn stormachtige vertrek was een reden voor kritiek.

"Ajax heeft ronduit slecht gevoetbald, daar zat geen idee achter", opent hij. "Eerlijk gezegd ben ik bij PSV ook niet verder gekomen. Ik heb de interviews van Van Nistelrooij doorgeploegd, maar ik heb hem nooit op een boeiende uitsprak kunnen betrappen, op wat visie. Er zijn maar weinig trainers die het verschil maken. Dat kunnen Ten Hag, Louis van Gaal en Guus Hiddink op een andere manier. Je moet alles wel goed kunnen onderbouwen, een visie hebben."

"Het kan niet zijn dat iemand trainer wordt, omdat hij zo goed kon voetballen. Ik ken ook bijna geen aanvallers die goede trainers zijn geworden. Het zijn heel vaak verdedigers of middenvelders. Van Nistelrooij zag het in eerste instantie zelf al niet zo zitten. Dat hij twee maanden later toch is overgehaald, vond ik heel zwak van PSV. Hij heeft het gewoon niet goed gedaan", luidt het oordeel van Borst. 

Ruimte voor verbetering ziet hij echter niet, want volgens de voetbalcriticus was het avontuur als hoofdtrainer van PSV geen goed plan. "Dat is geen schande, hij heeft ons als topspits verwend met enorm veel prachtige doelpunten. Bij Van Bommel kreeg je wel het idee dat hij op zou krabbelen, maar dat zie ik bij Van Nistelrooij op trainersgebied niet zo snel gebeuren. Hij had nooit deze weg moeten afleggen."