Marcel Brands over nieuwe trainer: 'Ik hoop dat het deze week lukt, maar..'

Er lijkt spoedig een nieuwe trainer aan het roer te komen bij PSV. Algemeen directeur Marcel Brands is dieper ingegaan op de toekomst van PSV en durft zelfs al een datum te noemen voor de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer.

Dat valt te lezen bij De Telegraaf. Brands wil niet ingaan op de wie er aan het roer komt te staan. Toch hoopt de directeur de nieuwe hoofdtrainer spoedig te kunnen presenteren. "Ik hoop dat het deze week lukt, maar dat weet ik niet zeker. Er komt een hoop bij kijken. We hebben het niet helemaal in eigen hand", geeft Brands aan. "Je hebt met een hele hoop factoren te maken. Het streven is wel om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Dan weet iedereen waar hij aan toe is."

Brands weet dat de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer prioriteit nummer één is. "Het gaat om een van de belangrijkste jobs in de club. Het is ook heel belangrijk met het oog op de samenstelling van de selectie om aan te kunnen geven aan agenten van spelers, met wie wij in contact staan, wie de nieuwe trainer wordt." Over deze nieuwe selectie durft Brands ook al iets dieper op in te gaan. "Van onze kant willen wij de spelers die wij op het lijstje hebben staan ook doornemen met de nieuwe trainer. Je wil ook weten dat degenen die wij willen aantrekken bij de trainer passen en dat de trainer achter hun komst staat." 

Peter Bosz naar PSV?

Wie de nieuwe hoofdtrainer van PSV gaat worden wil Brands dus nog niet onthullen, maar het lijkt Peter Bosz te gaan worden. De naam van de clubloze oefenmeester wordt al enige tijd sterk verbonden aan PSV. Over de nieuwe hoofdtrainer is Brands in ieder geval wel duidelijk. "Een nieuwe trainer moet niet de hele club op zijn kop gaan zetten en wel passen bij de visie en de club PSV. Dat is iets wat je meteen duidelijk maakt in het eerste gesprek en daar zoek je ook de kandidaten bij."