PSG-clubwatcher spreekt zich uit: "Ze hebben te traag gehandeld, Simons heeft topspeler-potentie"

Paris Saint-Germain heeft slechte zaken gedaan door Xavi Simons transfervrij van de hand te doen. Dat zegt clubwatcher Jonathan Johnson tegenover de NOS. Hij zag het Nederlandse toptalent de laatste weken van dichtbij en denkt dat PSV blij mag zijn met deze aanwint.

PSV won de strijd om zijn handtekening, terwijl de Franse topclub graag wilde verlengen met Simons. "Paris Saint-Germain kan het vertrek van Simons alleen zichzelf verwijten", verklaart Johnson. "Ze hebben veel te traag gehandeld wat betreft zijn contract. Bovendien hebben ze hem veel te weinig laten spelen om hem echt perspectief te bieden", aldus Johnson.

"PSG is teleurgesteld dat ze met Simons een talent met veel potentie verliezen. Maar het is voor jonge spelers gewoon moeilijk om daar door te breken", vervolgt Johnson, die al sinds 2011 actief volger is van de Fransen. "Ik verwacht dat hij in Eindhoven zeker meer gaat spelen, op een goed niveau. Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een topspeler".

Johnson was vaak aanwezig op trainingen en zag Simons daar dagelijks op het veld staan. "Hij is altijd happy en straalt positieve energie uit. Hij lacht veel en de frustratie over de weinige kansen die hij kreeg, hield hij goed verborgen. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij als basisspeler van waarde kan zijn voor PSV".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers