Brands over aantrekken Van Nistelrooij: "Je hebt me eigenlijk aan het wankelen gebracht"

Marcel Brands laat zich voor het eerst uit over het aantrekken van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij. De algemeen directeur, die al eerder werkzaam was bij PSV, was het niet nodig om de nieuwe oefenmeester 'over te halen'. De geruchten gingen dat Brands een belangrijke rol heeft gespeeld in het jawoord, maar dat spreekt hij tegen.

"Ruud belde mij eigenlijk vlak voordat ik de beslissing nam om terug te keren naar PSV", zegt Brands tegen ESPN. "Ruud wist daar op dat moment totaal niets van. Ruud belde eigenlijk op om een keer koffie te drinken als ik in Nederland zou zijn." Van Nistelrooij wilde met Brands praten over zijn loopbaan, maar dat hij Schmidt zou gaan opvolgen, was totaal niet aan de orde. "Toen heb ik hem eigenlijk gezegd wat er speelde", erkent Brands.

Nadat alles rond was en Brands definitief terugkeerde in Eindhoven gingen de twee heren opnieuw in gesprek over verdere ambities én de openstaande vacature bij PSV 1. "Hij belde me daarna op aan het einde van de dag met: Ik heb een ander idee. Je hebt me eigenlijk aan het wankelen gebracht", haalt Brands terug. "Het was niet de bedoeling om je aan het wankelen te brengen heb, ik hem gezegd, maar laat het gesprek rustig bezinken en we komen er over een aantal dagen over terug".

Brands heeft Van Nistelrooij dus 180 graden laten draaien, maar heeft geen idee hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen. Nadat de twee de eerste gesprekken onderling hadden gevoerd, werd John de Jong betrokken. "Voor mij is het heel moeilijk om aan te geven wat hem heeft getriggerd", zegt Brands. "Misschien mijn enthousiasme. Op het moment dat ik een knoop doorhak om te kiezen voor PSV dan ga ik ook met volle overgave voor. Misschien dat hij dat ook voelde dat die overgave van mijn kant er was".