Megatransfer op komst! PSG-middenvelder maakt melding van komst Mbappé

Megatransfer op komst! PSG-middenvelder maakt melding van komst Mbappé

Er is al weken veel te doen om Kylian Mbappé. Op dit moment bereidt hij zich met het Franse elftal voor op de wedstrijd tegen Oranje. Maar hij is tussendoor ook bezig met de afronding van zijn transfer van AS Monaco naar Paris-Saint-Germain, blijkt ook uit de uitspraken van zijn toekomstig clubgenoot Adrien Rabiot.

Want volgens Rabiot mag de jonge aanvaller zich binnen 24 uur speler van PSG noemen. "Ja, natuurlijk heb ik hem gesproken. Hij vertelde dat zijn transfer naar PSG dinsdag afgerond zou moeten worden."

Mogelijk wordt de spits gehuurd met een optie tot koop van circa 180 miljoen euro. Rabiot, die op dit moment met Mbappé in de Franse selectie zit, noemt de transfer in gesprek met Le Parisien 'enorm goed nieuws' voor PSG. "Kylian is een jonge speler, maar nu al volwassen en beheerst. Hij heeft een enorm potentieel en komt uit de omgeving van Parijs, dat is niet onbelangrijk bij PSG."

Hoogtepunten Mbappé bij AS Monaco

Trainer Unai Emery heeft na de komst van Mbappé veel keuze voor de voorhoede. "Er komt absoluut concurrentie, maar dat is een zaak voor de club en de trainer", benadrukt de 22-jarige middenvelder. "Wat duidelijk is, is dat we veel opties hebben met Mbappé, Neymar, Edinson Cavani en de andere aanvallers. Neymar en Mbappé kunnen op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. Of we de beste aanval ter wereld hebben? Dat was misschien al het geval voor de komst van Kylian, maar nu hebben we zeker een van 's werelds beste voorhoedes."

"Neymar en Mbappé kunnen nog lang mee"

"Maar wat nog mooier is, is hun leeftijd. Neymar kan nog zeven à acht jaar mee op topniveau en Kylian nog ruim tien jaar", voegt Rabiot toe, die zich voorlopig richt op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Oranje en Luxemburg. Frankrijk staat samen met Zweden gedeeld aan kop in de kwalificatiegroep en is nog niet zeker van WK-deelname.

"We hebben in juni een deuk opgelopen tegen Zweden (2-1, red.), maar we kunnen ons herpakken door beide duels te winnen. Met onze kwaliteit is er geen reden waarom dat niet kan."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers