Oud-bondscoach Piet Buter ontkent verkrachting Vera Pauw: "Dit kán gewoon niet waar zijn"

Piet Buter denkt dat hij degene is die door Vera Pauw beschuldigd wordt van verkrachting. De oud-voetbaltrainer geeft toe dat hij in de jaren 80 een kortstondige affaire heeft gehad met Pauw, maar ontkent de aantijgingen.

"Dit komt voor mij en mijn gezin als een donderslag bij een heldere hemel", zegt een aangeslagen Buter tegen het Algemeen Dagblad. "Als ik iemand pijn heb gedaan, dan spijt me dat enorm. Maar wat ik nu allemaal hoor... Dit kán gewoon niet waar zijn. Zo zit ik niet in elkaar. Dat weet mijn gezin, dat weten mijn vrienden en kennissen. Ik ben echt totaal verbijsterd".

"Ik heb er spijt van dat ik er ooit aan ben begonnen", blikt Buter terug op de affaire met Pauw. "Het was niet verstandig en ik heb mijn vrouw er verdriet mee gedaan. Na een aantal weken heb ik de affaire op eigen initiatief verbroken. Ik koos voor mijn gezin, waar ik tot op de dag van vandaag nog heel gelukkig mee ben".

Buter vertelt dat zijn herinneringen over die gebeurtenissen vervaagd zijn, omdat het lang geleden is. "Maar één ding weet ik honderdduizend procent zeker: helemaal niets heeft er plaatsgevonden zónder wederzijds goedvinden", aldus de voormalig bondscoach van de Oranjevrouwen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers