Baan was toegezegd: Maar Ten Cate wil toch geen bondscoach van Oranje worden

Baan was toegezegd: Maar Ten Cate wil toch geen bondscoach van Oranje worden

Henk ten Cate wordt geen bondscoach van Oranje. De huidige trainer van Al-Jazira was een van de topkandidaten om Danny Blind op te volgen en was al in vergevorderde onderhandelingen met de KNVB. Hij laat nu echter weten zich terug te trekken omdat hij zich niet voldoende gesteund voelt binnen de bond.

“De baan van bondscoach van het Nederlands elftal is mij maandagavond toegezegd. Maar uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen”, reageert hij tegenover De Telegraaf. “Als je zo'n verantwoordelijke baan aanneemt, voor mij de meest eervolle in het Nederlandse voetbal, is het essentieel dat de hele organisatie daar achter staat, anders wordt het geen succes.”

Kleine Generaal

Zijn terugtrekking lijkt de weg vrij te maken voor Dick Advocaat, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Fenerbahçe. Volgens geruchten zit echter niet de hele spelersgroep te wachten op een rentree van de Kleine Generaal. 

Advocaat liet Oranje vorig jaar, als assistent-bondscoach, nog in de steek toen hij hoofdtrainer van Fenerbahçe kon worden. Dat werd hem door Blind en een aantal internationals niet in dank afgenomen.

Feyenoord-doelman vertrekt