Virgil van Dijk benoemt 'rotzakken' in het elftal

In een interview met De Telegraaf nam Virgil van Dijk geen blad voor de mond. Hij wees zonder omhaal de 'rotzakken' in de selectie aan. Gelukkig is er geen sprake van ruzie, rotzakken is de koosnaam die de internationals gebruiken voor spelers die de boel op sleeptouw nemen in de kleedkamer.

Harde woorden in Oranje kleedkamer na gelijkspel tegen Ecuador

In een interview met De Telegraaf liet Virgil van Dijk er geen misverstand over bestaan dat er harde woorden vielen. Daarmee leek hij indirect de kritiek van Marco van Basten te pareren. Gevraagd naar de spelers die in zo'n fikse discussie het voortouw nemen noemde hij direct een aantal namen. Intern heeft het groepje uitgesproken internationals de bijnaam 'rotzakken'. Tot dat groepje behoren volgens Virgil van Dijk naast hem zelf:

  • Marten de Roon;
  • Steven Berghuis,
  • Memphis Depay
  • Andries Noppert

Dat Andries Noppert één van de 'rotzakken' is was te verwachten. Ook Davy Klaassen vertelde al uitgebreid hoe Noppert in de kleedkamer is: "Het is gewoon echt een mooie gast, die niet alleen goed kan keepen, maar die ook buiten het veld echt iets toevoegt aan deze groep. Hij is gewoon helemaal zichzelf. Iedereen mag hem enorm graag." 

Inmiddels lijken de ruzies tot het verleden te behoren en hamert Virgil van Dijk vooral op positiviteit en focus op de wedstrijd tegen Qatar.