Gakpo en Weghorst bespreken het laatste groepsduel tegen Oostenrijk

Dinsdag 25 juni om 18.00 speelt Oranje de laatste wedstrijd uit de groepsfase tegen Oostenrijk. Cody Gakpo deelt zijn gevoel bij deze wedstrijd en Wout Weghorst voorspelt een basisplaats. 

Gakpo over het laatste duel tegen Oostenrijk 

"Ik denk dat Oostenrijk meer druk vooruit zet dan de Fransen", vertelt Gakpo zondag tijdens de persconferentie. "We moeten weer zorgvuldig aan de bal zijn en voorbereid zijn op hun manier van druk zetten. We gaan vandaag bespreken hoe we dat gaan uitvoeren. Ik denk dat het een intense wedstrijd gaat worden. We moeten ons weer profileren, laten zien dat wij de betere ploeg zijn." De vleugelaanvaller nam het ook nog op voor zijn teamgenoot Depay, die veel kritiek moest ondergaan na een matig optreden tegen Frankrijk: ''Als spits heb je dat in sommige wedstrijden meer dan in andere. Ik heb dit seizoen ook een paar keer in de spits gestaan en ja, die wedstrijden zitten er tussen. Hij wil graag de bal hebben. Soms is dat lastiger als spits en kun je je snel geïsoleerd voelen. Maar dat doet niemand in ons team expres. We proberen hem altijd te zoeken, omdat we weten wat hij voor ons kan betekenen.''

Weghorst over mogelijke basisplaats

''Ik heb het gevoel dat het dichterbij komt. Ik denk dat ik kwaliteiten heb om dit Nederlands elftal beter te maken. Uiteindelijk hoop ik dat ik dat zovaak mogelijk kan laten zien. Het is logisch dat je in de basis wilt staan en je doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen'', aldus Weghorst tijdens het persmoment van Oranje. 

Nederland staat momenteel tweede in groep D achter Frankrijk, na de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk zal duidelijk zijn of Nederland doorgaat naar de achtste finales. 

Feyenoord-doelman vertrekt