Ten Hag tevreden na zege op Southampton: "Spelers hebben hun les geleerd tegen Brentford"

Manchester United heeft zaterdag met 0-1 gewonnen op bezoek bij Southampton. Manager Erik ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op het duel in het St. Mary's Stadium.

"Ik denk dat de spelers hun les geleerd hebben tegen Brentford", vertelt Ten Hag bij de BBC. "We stonden nu compacter bij lange ballen. Natuurlijk zijn we hier blij mee. De wijze waarop we het doelpunt creëerden, zo hadden we vaker kunnen scoren. Ik hoopte alleen wel dat we meer controle hadden in het laatste halfuur". 

"In de eerste helft kregen we al de beste kans van de wedstrijd. Ik was tevreden", vervolgt de 52-jarige oefenmeester. "In de openingsfase hadden we iets meer kunnen creëren. Maar het is de start van het seizoen, dat maakt het lastig. Je moet strijden en dat hebben we vandaag gedaan. Dat werd beloond".

Ten Hag vond dat zijn ploeg in de tweede helft een goede indruk achterliet. "Ik denk dat het onze beste fase was, na rust pakten we meteen de controle. We lieten de bal rond gaan en we kregen drie goede kansen. Dat is hoe ik wil spelen. Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering, moeten we nog meer controle hebben, maar we zijn pas net onderweg. Wij kunnen beter, dat is duidelijk", aldus de voormalig Ajax-trainer.