'Tegenvaller voor Koeman: Everton wil uitbetaling van miljoenensalaris stopzetten'

Bondscoach Ronald Koeman kan een financiële tegenvaller te verwerken krijgen. Everton betaalt nog altijd salaris aan de oefenmeester die eind vorig jaar op straat werd gezet door de Engelse, maar die willen nu onder de regeling uitkomen. Dat meldt de Liverpool Echo

Na het ontslag van Koeman is Everton verplicht het salaris van de oefenmeester bij een nieuwe werkgever aan te vullen tot het op het niveau kwam van dat in Liverpool komt. De voormalig voetballer is inmiddels aangesteld als bondscoach van het Nederlands Elftal, maar daar is zijn inkomen maar tien procent van dat bij Everton. En dat zint de Premier League-club niet. 

Koeman had bij Everton nog een doorlopend contract tot 2019, maar werd ontslagen wegens sportief tegenvallende prestaties. Hij streek een jaarsalaris van 6,8 miljoen euro op. Eerder waren The Toffees al 11,5 miljoen euro kwijt aan het ontslag van Roberto Martinez, de huidige bondscoach van België. Dat wil Everton nu voorkomen. Of ze een been hebben om op te staan, is vooralsnog onbekend. 

De eerste overwinning van Oranje onder Ronald Koeman, afgelopen maandag op Portugal (0-3). 

Feyenoord-doelman vertrekt