Terugkeer Nigel de Jong naar Ajax aanstaande? "Prachtig wat Van Persie en Huntelaar doen"

Nigel de Jong voetbalde vanaf 1993 tot 2006 bij Ajax. De middenvelder sluit niet uit dat dat hij in de nabije toekomst weer in Amsterdam terugkeert. Op dit moment staat de 81-voudig international onder contract bij FSV Mainz 05 in Duitsland, maar een terugkeer naar de Eredivisie ziet Nigel de Jong wel zitten, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

"Ik vind het wel mooi dat Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar weer in Nederland spelen. Het is belangrijk dat spelers met hun achtergrond en kwaliteit terugkeren in Nederland. Zij voegen iets extra's toe aan Feyenoord, Ajax en de Eredivisie. Jonge spelers kunnen veel van hen leren".

Vorig jaar had Ajax interesse in de verdedigende middenvelder. "Ik weet dat Ajax vorig jaar in de zomer informeerde bij mijn zaakwaarnemer, maar concreet werd het niet. Ik gooi de deur in ieder geval nooit dicht voor Ajax, maar ze moeten niet denken: oh Nigel willen we er best bij hebben. Er moet wel een plan achter zitten en de organisatie moet achter mijn komst staan. Anders hoeft het voor mij niet."

De spelers in de Eredivisie kunnen dit verwachten...

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers