Ajax geeft update over situatie Van der Sar: "Toestand stabiel, maar zorgelijk"

Ajax heeft een korte update gegeven over de situatie van Edwin van der Sar, die tijdens zijn vakantie in Kroatië is getroffen door een hersenbloeding. Zijn toestand is 'stabiel, maar nog steeds zorgelijk'.

Van der Sar werd vrijdagmiddag met een helikopter naar een ziekenhuis afgevoerd. Sindsdien verbleef hij op de intensive care. Ajax laat nu via de officiële kanalen weten dat de oud-doelman voorlopig op die afdeling blijft. "Zijn toestand is stabiel, maar nog steeds zorgelijk. De familie Van der Sar is, net als Ajax, dankbaar en diep onder de indruk van de vele steunbetuigingen".

De informatie wordt gedeeld namens zijn vrouw Annemarie, die in december 2009 ook getroffen werd door een hersenbloeding. Een paar jaar later richtte Van der Sar de Edwin van der Sar Foundation op, een stichting die zich focust op projecten voor mensen met hersenletsel. In 2021 sloegen de Foundation en Hersenstichting Nederland de handen in elkaar.

Eind mei maakte Van der Sar bekend te vertrekken bij Ajax. "Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen", zei de voormalig algemeen directeur destijds.

Ook interessant