BREAKING: Van der Sar stopt bij Ajax

Edwin van der Sar vertrekt bij Ajax. De 52-jarige algemeen directeur van de Amsterdammers was het mikpunt van kritiek geworden en heeft nu besloten de eer aan zichzelf te houden.

"Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen", zo vertelt Van der Sar op de website van de club.

Pieken en dalen

Sinds 11 november 2016 was Van der Sar algemeen directeur bij Ajax. Met technisch directeur Marc Overmars aan zijn zijde liep alles eigenlijk op rolletjes en werden er vele successen geboekt. Sinds het vertrek van Overmars ging het minder bij de Amsterdammers. Vervangers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar kregen het niet voor elkaar een goede selectie op poten te zetten en de keuze voor Alfred Schreuder als opvolger van Erik ten Hag bleek ook geen schot in de roos.

Deze zaken werden ook de oud-doelman kwalijk genomen. Daarnaast kampte Van der Sar in de afgelopen jaren met nog meerdere problemen. Zo zou hij niet goed gehandeld hebben in de nasleep van de tragedie met Abdelhak Nouri, het niet inschrijven van Sébastien Haller en de onrust rondom John Heitinga en een eventuele nieuwe trainer voor volgend seizoen.

Ajax eindigde dit seizoen op een teleurstellende derde plek en dat was voor vele fans ook de schuld van Van der Sar. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van de Amsterdammers werd er afscheid genomen van Maarten Stekelenburg en werd de algemeen directeur flink uitgefloten