Top-vijf mooiste wedstrijden Feyenoord in 2021

2021 zit er zo goed als op, ook voor Feyenoord. Het is een bewogen jaar geweest voor de Rotterdammers met een nieuwe trainer en een andere speelstijl. Voetbalflitsen zet de top-vijf mooiste wedstrijden van Feyenoord in 2021 op een rij.

5) Willem II - Feyenoord (0-4)

Op 15 augustus begonnen Arne Slot en Feyenoord aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Na zeventien minuten spelen viel de eerste goal aan Feyenoord-kant. Bryan Linssen probeerde het van afstand en trof doel, met dank aan doelman Robbin Ruiter. Amper acht minuten later was het weer raak. Luis Sinisterra zorgde met een bekeken schot voor de tweede Feyenoord-goal. In de 48ste minuut tekende Guus Til voor de 0-3, na één van die Tilburgse cadeautjes. De rode kaart voor Emil Bergström, die Sinisterra onderuit schoffelde, hielp Willem II ook niet. Invaller Naoufal Bannis bepaalde de eindstand op 0-4.

Feyenoord wint met 0-4 op bezoek bij Willem II...

4) 1. FC Union Berlin - Feyenoord (1-2)

Feyenoord heeft gouden zaken gedaan op een moeizame voetbalavond in een kletsnat Berlijn. Van harte ging het niet, maar Feyenoord won ook zijn tweede wedstrijd tegen Union Berlin en is al nagenoeg zeker van Conference League-overwintering.Het veld van het Olympia Stadion was van meet af aan zwaar, maar het leek Feyenoord in eerste instantie weinig te uit te maken. De eerste de beste kans voor de bezoekers zat er meteen in. Bryan Linssen trof de paal, maar Luis Sinisterra maakte in de rebound vanuit een moeilijke hoek de 0-1. Op slag van rust werd de Berlijnse druk Feyenoord te veel: de Rotterdammers kregen de bal maar niet ver genoeg weg en Christoph Trimmel krulde op fraaie wijze de 1-1 achter Justin Bijlow. Union leek één keer vrij baan te krijgen, maar Marcos Senesi greep in met een magistrale sliding. Vrijwel meteen daarna viel de 1-2: Luthe gleed weg en Dessers profiteerde dankbaar.

Feyenoord wint met 1-2 in een kletsnat Berlijn...

3) Feyenoord - PSV (3-1)

Aan het einde van januari deelde Feyenoord een tik uit aan PSV. Feyenoord deed hat naïeve PSV veel pijn in de omschakeling en stond halverwege al op een 3-0-voorsprong door doelpunten van Mark Diemers, Steven Berghuis en Bryan Linssen. Met name de 2-0 van Berghuis, een afstandsschot, was van grote schoonheid. In de tweede helft verkleinde PSV al vrij snel de achterstand tot 1-3 dankzij een treffer van Ibrahim Sangaré, maar ondanks een duidelijk veldoverwicht (het aantal schoten in totaal was 5 om 17) bleef het daarbij.

Feyenoord wint van naïef PSV...

2) Feyenoord - AZ (1-0)

Op 7 november won Feyenoord met 1-0 in de Eredivisie-kraker van AZ. Het bleef lang 0-0-in een levendig duel, met rond de zeventigste minuut ineens weer mogelijkheden voor AZ. Bijlow voorkwam dat invaller Tijjani Reijnders scoorde en verdediger Gernot Trauner blokte een kopbal van Vangelis Pavlidis. Elf minuten voor tijd was AZ dicht bij de openingstreffer. Een laag schot van Jesper Karlsson ging via de hand van Bijlow en de paal net niet het doel in. Slot bracht vervolgens Dessers in, in de hoop dat de spits aan de andere kant weer iets kon forceren. Het bracht Feyenoord de overwinning. De enkelvoudig Nigeriaans international bleek met zijn goal in de 92e minuut weer van grote waarde voor Feyenoord.

Dessers schiet Feyenoord wéér in de 92e minuut naar zege in topper...

1) PSV - Feyenoord (0-4)

Feyenoord boekte op 19 september een overtuigende uitoverwinning op PSV in de Eredivisie. De Rotterdammers waren met 0-4 te sterk voor de Eindhovenaren. Feyenoord kwam vlak voor rust op voorsprong door een fraaie volley van uitblinker Jens Toornstra. Na de pauze jaagde PSV op de gelijkmaker, maar invaller Bryan Linssen sloeg aan de overkant toe bij een van de weinige uitbraken van de Rotterdammers. Via Toornstra en invaller Cyriel Dessers werd het ook nog 0-3 en 0-4.

Feyenoord wint met grote cijfers in Eindhoven...