Van der Vaart geeft tip voor Oranje: "Koeman moet het team om deze speler heen bouwen"

Rafael van der Vaart zag tijdens dit weekend één speler waar bondscoach Ronald Koeman volgens de oud-voetballer Oranje om heen moet bouwen: "Xavi Simons is momenteel 'de allerbeste speler die Nederland te bieden heeft", stelt Van der Vaart bij Studio Voetbal.

Simons speelde voor PSV een uitstekende wedstrijd in De Kuip en was belangrijk met de assist op de 0-1, die Anwar El Ghazi binnenschoot en de middenvelder krijgt van de analisten bij Studio Voetbal ook volop complimenten: "Als hij de bal had, was er rust bij PSV", concludeert Van der Vaart, die stelt dat Simons een 'waanzinnige speler' is. 

De rol van Xavi Simons bij Oranje

Simons debuteerde op het WK 2022 in Oranje onder Louis van Gaal, maar Arno Vermeulen, die ook aan tafel zat bij Studio Voetbal, stelt dat de smaakmaker van PSV 'gewoon' een basisplaats verdient bij het Nederlands elftal. Van der Vaart gaat zelfs verder: "Als ik Ronald Koeman was geweest, zou ik het elftal om hem heen bouwen. Absoluut!", begint de voormalig international van Oranje. "Niet alleen vanwege deze wedstrijd, maar alleen op basis van zijn talent", aldus Van der Vaart, die vervolgens stelt dat Nederland grote kans had gehad om wereldkampioen te worden als Simons enkele jaren verder was geweest en de speler van PSV vergelijkt met Arjen Robben en Robin van Persie.