Slot geeft weg wie spitspositie invult tegen Celtic: "Iedereen weet dat wel"

Arne Slot gaat met Yankuba Minteh in de spits starten aan het duel met Celtic. De oefenmeester gaf voorafgaand aan zijn eerste Champions League-duel aan dat hij met drie linksbuitens start. Dat wijst er op dat de snelle buitenspeler zijn opwachting mag maken in de basiself.

"Ik denk dat iedereen zeker weet wie in het elftal gaat komen", vertelt Slot over zijn keuzes voor het duel met Celtic op de persconferentie. "We gaan met drie spelers beginnen die op linksbuiten kunnen spelen, alle drie als spits uit de voeten kunnen en twee van die jongens zijn ook nog uitstekend op rechts. Er zullen fases in de wedstrijd zijn dat we positiewisselingen zullen doorvoeren." Het lijkt er op dat Slot doelt op Luka Ivanusec, Igor Paixao en Minteh.

Slot moest wat puzzelen nu Santiago Gimenez geschorst is en Ayase Ueda geblesseerd. Hij hoopt nu zijn drie aanvallers het best in hun kracht te kunnen zetten. "Igor Paixão en Minteh zijn heel goed in de diepte, Luka Ivanusec heel goed in de bal. Hopelijk is hij binnenkort ook dreigend in zijn spel van de bal af. Dat mij dat lukt om aan te passen. De vorm van de dag van die spelers en het maken van de juiste keuzes zullen leiden tot goals." Slot is sowieso onder de indruk van Ivanusec. "We hebben er met hem een speler bij gekregen, die beloftevolle situaties makkelijk omzet in doelpunten."

Net binnen