Stekelenburg (40) stopt en neemt zondag afscheid van Ajax-publiek

Maarten Stekelenburg hangt na dit seizoen zijn handschoenen aan de wilgen! Tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, zondag 21 mei tegen FC Utrecht, zwaait de 40-jarige goalie af en neemt hij nog één keer afscheid van het publiek. 

De loopbaan van de sluitpost uit Haarlem begon in de jeugdopleiding van Ajax en in 2002 speelde hij voor het eerst in de hoofdmacht van de club. In totaal won hij twaalf prijzen met de Amsterdammers, vier kampioenschappen, KNVB-bekers en Johan Cruijff Schalen. In 2011 verdiende hij een overstap naar het Italiaanse AS Roma en via een aantal clubs uit de Premier League streek hij in 2020 weer neer in de Nederlandse hoofdstad.

In dat jaar had Stekelenburg nog geluk, want door blessureleed bij de concurrentie kon hij een aantal keren onder de lat staan. Dit seizoen kwam hij niet meer in de plannen voor en keepte hij nog geen enkele minuut. In 2008 nam hij het stokje over van Edwin van der Sar in het Oranje-doel. De 40-jarige doelman stopt met een totaal van 311 officiële Ajax-optredens en 63 interlands.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers