'PSV sluit eerste gesprekken met Simons positief af, clausule op de schop'

In Eindhoven is men druk bezig om Xavi Simons ook volgend seizoen in het PSV-shirt te behouden, ondanks de interesse van een aantal Europese grootmachten. Tijdens de eerste gesprekken probeert de clubleiding de clausule uit het huidige contract te halen, want Paris Saint-Germain beschikt over een koopoptie van twaalf miljoen euro.

Deze kan alleen ingezet worden als Simons zelf ook terug wil keren naar Parijs. Voetbal International maakt melding van het feit dat de sterspeler en PSV de eerste gesprekken achter de rug hebben en daar zijn de Eindhovenaren erg tevreden over. De middenvelder annex aanvaller nam recent afscheid van zijn zaakwaarnemer en ging in zee met Darren Dein en de Brabanders wilden direct een kop koffie met hem drinken.

De Franse topclub is echter niet alleen in de race, want er zijn meer clubs in het buitenland met interesse. Het schijnt dat Ruud van Nistelrooij volgend seizoen een team om Simons heen wil bouwen en hem meer verantwoordelijkheden gaat geven buiten het veld, aldus het Eindhovens Dagblad. Deze afspraken zouden allemaal opgenomen moeten worden in het gewenste nieuwe contract. Intern zouden er nog geen signalen zijn ontvangen voor een vertrekwens, daardoor lijkt PSV er goed voor te staan.