Geloof in langer verblijf Simons groeit: 'Intern nog geen vertrekwens aangegeven'

Xavi Simons is hét target van de PSV-directie komende zomer, maar hij is natuurlijk al speler van de Brabantse club. Door zijn prestaties in het afgelopen seizoen is er een hoop interesse voor het talent, maar de Eindhovenaren hopen hem nog minstens één seizoen te kunnen behouden en krijgen daar steeds meer vertrouwen in.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV in het volgende seizoen een team om Simons heen gaat bouwen. Dat is het plan van trainer Ruud van Nistelrooij en de clubleiding schijnt zich voor te bereiden op volgend seizoen met daarin 'gewoon' de naam van de nummer zeven van de club. Intern is nog geen transferverzoek neergelegd en daardoor wordt de hoop op zijn aanblijven steeds groter, ondanks de recente wisseling van zaakwaarnemer. 

De Eindhovenaren hopen met een vernieuwd contract Simons het laatste zetje te geven om in Brabant te blijven. Daar zou in komen te staan dat er een elftal om hem heen gebouwd gaat worden en dat hij ook buiten de trainingen en wedstrijden om een stuk belangrijker wordt. De tweede plek van PSV is een belangrijke troef in handen, want Champions League was één belangrijk doel rondom zijn situatie. Zijn vorige werkgever, het Franse Paris Saint-Germain, beschikt nog altijd over een afkoopclausule, maar die kan alleen gebruikt worden als Simons zelf ook terug wil.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers