Klopp lyrisch over Gakpo: "Hij eet voetbal"

Liverpool is bezig aan een sterke reeks. In de laatste negen duels werd er niet meer verloren en de laatste zeven wedstrijden werden zelfs allemaal gewonnen. Cody Gakpo kwam afgelopen winter voor 42 miljoen euro over van PSV en is in korte tijd een vaste waarde geworden bij de ploeg van Jürgen Klopp. De Duitse trainer is lyrisch over de Nederlandse aanvaller.

"Cody is een speler met veel voetbalintelligentie. Hij is echt nog heel jong, maar ik heb nog geen seconde het idee gehad dat hij pas 24-jaar oud is", vertelt Klopp op de persconferentie na de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Leicester City. "Bij zijn vorige club was hij natuurlijk al aanvoerder en toen ik hem voor het eerst ontmoette begreep ik dat gelijk heel goed. Cody eet voetbal. Alles wat we hem vertellen brengt hij zeer natuurlijk tot uiting in het veld."

Positie

Bij Liverpool speelt Gakpo niet altijd op links. Vaak staat de geboren Eindhovenaar ook in de punt van de aanval. Dat is nieuw voor hem, weet ook zijn trainer: "Hij speelt eigenlijk op een positie waar hij nog nooit eerder heeft gespeeld, maar hij vindt het leuk om daar te spelen en we hebben hem daar nodig. In dit systeem kan hij op drie of vier posities uit te voeten. Dat is super handig. Hij past zich snel aan en dat is top."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers