Oud-Eredivisionist weigert 'regenboognummer' en mag niet meespelen

Hij speelde in totaal vijf seizoenen in Nederland waarin hij 69 keer in actie kwam in de Eredivisie. Zakaria Aboukhlal vertrok afgelopen zomer naar Toulouse FC en won daar laatst de Franse beker. Nu is hij door iets negatievers in het nieuws gekomen.

In de Lique 1 speelden afgelopen weekend alle teams met de rugnummers in de kleuren van een regenboog. Dit deden zij voor de campagne van de Franse bond tegen homofobie. Ook de aanvoerdersbanden hadden deze kleuren. De shirts worden geveild en de opbrengst gaat naar liefdadigheidsinstellingen die strijden tegen discriminatie van lhbtiq+.

Aangezien alle teams hadden afgesproken deze nummer en banden te dragen, zouden spelers die weigerden in deze shirts te spelen niet in actie mogen komen. En zo geschiedde. Aboukhlal zat dit weekend niet bij de selectie van Toulouse. Ook Mostafa Mohamed van Nantes speelde daarom niet.

Verklaring

"Enkele spelers binnen onze selectie hebben hun ongenoegen geuit over de associatie met regenboogkleuren die de lhbtig+-gemeenschap vertegenwoordigen. De club respecteert de individuele keuzevrijheid van de spelers, maar kiest er wel voor om de betreffende spelers niet te laten meedoen tegen Nantes", zo stelt Toulouse in een verklaring. Aboukhlal zelf kwam op zijn Twitter ook met een reactie. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers