De Mos eist verandering bij PSV: "Cruciale fouten blijven terugkeren"

Aad de Mos is kritisch over het seizoen van PSV, maar is ook van mening dat trainer Ruud van Nistelrooij het maximale uit de selectie heeft gehaald dit seizoen. De analist denkt echter wel dat er een hoop moet gaan veranderen om volgend seizoen wél aanspraak te maken op de titel.

Dat vertelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De voormalig Eredivisie-trainer zag ook in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard een moeizame overwinning. "Een dramatisch eerste uur. Je ziet dat structurele fouten die tegen Cambuur en Groningen zijn gemaakt, ook tegen Fortuna terugkomen. Dan wordt het billenknijpen tot Xavi Simons in de 82ste minuut de 2-1 maakt. En er vallen teveel tegengoals tegen kleine ploegen.”

Volgens De Mos moet Van Nistelrooij buiten beschouwing blijven als men gaat kijken naar de veroorzakers van het mislopen van de landstitel dit seizoen. Hij moest werken met een middelmatige selectie en daar heeft hij het maximale uit gehaald. Als je tweede wordt, de KNVB beker wint en de Johan Cruijff Schaal, dan heb je het goed gedaan." De Eindhovenaren kunnen zondag tegen sc Heerenveen definitief de tweede plek veiligstellen en zich daardoor verzekeren van minstens twee Champions League-duels.