Trotse Makkelie komende zomer actief op het WK: "Fantastisch nieuws voor mij en de KNVB"

Danny Makkelie is door de FIFA geselecteerd als Video Assitant Referee (VAR). De 35-jarige scheidsrechter is één van de dertien 'videorefs' die op het WK achter het scherm zitten. "Fantastisch nieuws voor mij persoonlijk en ook voor de KNVB", reageert Makkelie via de officiële kanalen van de bond. 

"Dit is een beloning voor alle inspanningen die de KNVB als pionier op dit gebied heeft verricht", wordt de arbiter geciteerd op de website van de KNVB. Het wordt een hele druk maand voor hem. "Ik zal bijna elke dag aan de bak moeten. Behoorlijk pittig, maar alleen maar leuk. Ik ben liever bezig dan dat ik in een hotelkamer moet zitten wachten."

Kuipers

Björn Kuipers is al eerder door de FIFA aangewezen om komende zomer actief te zijn in Rusland. Makkelie had nog liever op het veld gestaan tijdens het WK. "De keuze is nu op Kuipers gevallen en ik zal er alles aan doen om op het EK 2020 van de partij te zijn. In deze rol ben ik alsnog op het WK actief en dat is ontzettend leerzaam en belangrijk. Want laten we eerlijk zijn: video-arbitrage is de toekomst van het voetbal." 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers