Deze zeven spelers speelden minimaal 250 duels voor Ajax sinds 2000

Davy Klaassen is de laatste speler die is toegevoegd aan het rijtje Ajacieden met 250 of meer officiële duels voor de Amsterdamse club. Klaassen voegde zich in januari tegen FC Utrecht tot het illustere gezelschap. Een kijkje naar de rest van de spelers die in het lijstje staan.

(TEKST GAAT VERDER ONDER AFBEELDING)

Urby Emanuelson

Urby Emanuelson werd geboren in Amsterdam en komt uit de jeugd van Ajax. De middenvelder, die ook als linksback speelde, maakte zijn Ajax-debuut tijdens het Europa Cup duel tegen AJ Auxerre. Emanuelson viel in de 79e minuut in voor Wesley Sneijder. In 2011 nam AC Milan de zeventienvoudig international over. Emanuelson speelde zijn laatste en 255e Ajax-duel tegen AZ in de KNVB Beker.

Kijk hier de mooiste goals van Emanuelson in het shirt van Ajax:

Klaas-Jan Huntelaar

Huntelaar kwam twee periodes uit voor Ajax en speelde 257 duels voor de Amsterdammers. In zijn eerste periode droeg Huntelaar 136 keer het shirt van de Ajacieden. In december 2020 speelde The Hunter zijn 250e wedstrijd voor Ajax. Huntelaar viel in tegen Liverpool voor Noussair Mazraoui. Tijdens al deze wedstrijden vond de spits 158 keer het net.

Zie hier alle Ajax-goals van Huntelaar:

Davy Klaassen

Klaassen speelt momenteel voor de tweede keer in het shirt van Ajax. Onder Frank de Boer maakte de middenvelder op achttienjarige leeftijd zijn debuut in Ajax 1. Na periodes bij Everton en Werder Bremen keerde Klaassen in 2020 terug in Amsterdam. Dit seizoen bereikte hij de mijlpaal van 250 officiële duels. Tegen FC Utrecht viel de middenvelder in voor Brian Brobbey.

Kijk hier de tien mooiste goals van Klaassen in dienst van Ajax:

Siem de Jong

Ajax nam in 2005 De Jong over van De Graafschap, de aanvallende middenvelder was toen zestien jaar oud. Twee jaar later maakte De Jong zijn officiële debuut voor Ajax. Als aanvoerder eindigde De Jong met Ajax vier keer achter elkaar als beste van de Eredivisie. Na een transfer in 2014 naar Newcastle United keerde de middenvelder in 2017 terug bij Ajax tot 2020.

De Jong scoorde in de Klassieker de 1-3:

Lasse Schöne

Op 16-jarige leeftijd maakte Schöne de overstap van Denemarken naar Nederland. De middenvelder speelde voor zijn transfer naar Ajax voor sc Heerenveen, De Graafschap en NEC. Van 2012 to en met 2019 stond Schöne onder contract bij Ajax. Na 286 wedstrijden, drie Eredivisie-titels, twee Johan Cruijff Schalen en één KNVB Beker verliet de Deen Amsterdam voor Genoa. Inmiddels speelt Schöne voor NEC.

Zie hier alle doelpunten van Schöne in het shirt van de Amsterdamse club:

Daley Blind

Daley Blind werd geboren in Amsterdam en speelde tot nu toe 304 duels voor Ajax maar gaat dat aantal dik verhogen. De verdediger maakte op zijn achttiende zijn debuut voor de Amsterdammers tegen FC Volendam. Blind maakte in 2014 de transfer naar Manchester United, maar keerde in 2018 terug in Amsterdam.

Kijk hier de tien mooiste doelpunten van Daley Blind namens Ajax:

Maarten Stekelenburg

Of Stekelenburg dit aantal nog gaat uitbreiden is de vraag. De goalie heeft een contract tot de zomer in Amsterdam, maar kan dit seizoen niet meer in actie komen voor Ajax wegens een liesblessure. Stekelenburg kwam tot nu toe 306 keer uit voor Ajax in twee verschillende periodes. Van 2001 tot 2011 stond de keeper onder contract bij Ajax en in 2020 keerde Stekelenburg terug in Amsterdam.

Bekijk hier de tien mooiste reddingen van Stekelenburg:

Feyenoord-doelman vertrekt