'Entourage Gutiérrez start gesprekken over terugkeer naar Mexico'

Dat Erick Gutiérrez gaat vertrekken bij PSV deze zomer mag geen verrassing meer heten, maar inmiddels lijkt er ook een eerste aanbieder in de markt. Het management van de Mexicaanse middenvelder is volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad in gesprek met Chivas Guadalajara.

Dinsdagavond kwamen de eerste geruchten naar buiten, maar een terugkeer naar zijn thuisland lijkt een zeer realistische optie. Eind 2022 zette Guti zijn krabbel onder een verbintenis tot medio 2025, maar in dat contract werd opgenomen dat een vertrek geen vetpot zal opleveren voor de Eindhovenaren. Het heeft er alle schijn van dat deze opgenomen regel ingezet gaat worden door de entourage van de international.

Eerder was hij al actief bij CF Pachuca, de club van wie PSV hem in 2018 heeft overgenomen. Er is wel een beetje haast vanuit de kant van Chivas, want in Mexico begint de competitie al in de eerste week van juli. De club start met een wedstrijd tegen Club Léon. De deur in Eindhoven lijkt te gaan sluiten na 141 officiële wedstrijden in het PSV-shirt, twee bekerwinsten en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Ook interessant