'Pepi-details bekend: doorverkooppercentage alleen van toepassing bij winst, transfersom valt stuk lager uit'

Ricardo Pepi mag zich speler van PSV noemen, maar de aankondiging laat nog even op zich wachten. Het is onduidelijk of de Eindhovenaren wachten tot het nieuwe boekjaar begint, maar het is zeker dat de Amerikaan de selectie van Peter Bosz gaat versterken.

Het Eindhovens Dagblad besloot om na het bereiken van een akkoord om in de deal te duiken en kwam zodoende achter een aantal belangrijke zaken, waaronder de transfersom en het doorverkooppercentage. De Brabanders nemen hem voor een bedrag van acht miljoen euro over, maar deze som kan oplopen tot maximaal tien miljoen euro. 'Lukt het PSV om grote successen te boeken én draagt Pepi daar in grote mate aan bij, dan is het bedrag 10 miljoen euro', benadrukt het medium.

Waar aanvankelijk een bedrag van elf miljoen euro werd genoemd en een doorverkooppercentage van zo'n 25%, blijkt daar geen sprake van en heeft FC Augsburg genoegen moeten nemen met een stuk minder. Het percentage ligt tussen de tien en twintig procent en is ook alleen van belang als PSV winst maakt met een uitgaande transfer van de Amerikaanse international. 

Ook interessant