Dijkshoorn kraakt twee jonge talenten: "Taylor heeft oogkleppen, Simons een slechte acteur"

Nico Dijkshoorn heeft in zijn column bij Voetbal International hard uitgehaald in de richting van Ajax-speler Kennth Taylor en PSV'er Xavi Simons. De rode draad in zijn relaas is vooral de houding van de twee internationals en de columnist ziet de toekomst niet echt rooskleurig tegemoet.

"Taylor blijkt een exponent te zijn van een steeds meer voorkomende manier van voetbal beleven", begint hij zijn column. "Oogkleppen op en tijdens trainingen en wedstrijden steeds maar, als een housebeat, de complimenten door je hoofd laten bonken die je ouders, trainers, vrienden en allerlei andere figuren in je oor hebben gefluisterd: 'Je bent de beste, iedereen wil je, niemand ziet het spelletje beter, Kenneth, Nederland wordt te klein voor jou'."

Ook Xavi Simons moet het ontgelden en krijgt de wind van voren. Bij hem gaat het echter niet over zijn voetballende kwaliteiten, maar wél over de houding van de Eredivisie-topscorer. "Xavi Simons moet de komende maanden ophouden met slecht acteren. Niemand gelooft nog dat hij als een stomverbaasd kind dolblij bij PSV in de rondte loopt. Zijn huilhoofd werkt ook niet meer. We hebben genoeg gezien, Xavi."

"Al wil je op beleefde wijze je huidige werkgever dienen, we trappen er niet meer in", gaat Dijkshoorn verder. "Jij weet het, wij weten het en Kenneth Taylor weet het. Jij speelt volgend jaar of een jaar later bij Real Madrid of Barcelona. Kenneth Taylor speelt over drie jaar als een herboren mens bij SC Heerenveen", besluit de columnist.