In beeld: De marktwaarde-updates van PSV (grootste stijgers en dalers)

Na een seizoen waarin PSV twee prijzen won, maar geen landskampioen werd, is de zomerstop aangebroken. Vanaf zaterdag 1 juli kunnen clubs spelers in- en verkopen. Een mooi moment om te bekijken wat de marktwaardes zijn van alle PSV-spelers, op basis van gegevens van Transfermarkt.nl

Simons grootste stijger

Het zal weinig mensen verbazen dat Xavi Simons van alle Eindhovenaren de hoogste marktwaarde met zich meebrengtr. De 19-jarige aanvallende middenvelder maakte afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Hij nam PSV meermaals op sleeptouw en werd ook in het Nederlands elftal een basisspeler. In totaal scoorde Simons 19 goals, waarmee hij gedeeld topscorer van de Eredivisie werd.

Niet alleen Simons, maar ook Joey Veerman ziet zijn transferwaarde stijgen. De middenvelder stijgt twee miljoen in waarde en is hiermee de nummer drie in het lijstje van meest waardevolle Eindhovenaren. Ibrahim Sangaré is nog steeds nummer twee, met een marktwaarde van 35 miljoen.

Boscagli daalt

De meest opvallende speler wiens transferwaarde is gedaald is Olivier Boscagli. De Fransman had een ongelukkig jaar in Eindhoven waarin hij geteisterd werd door blessures. De centrale verdediger wordt echter nog steeds op waarde geschat door Transfermarkt, daar hij zeven miljoen waard is volgens de voetbalsite.

Anwar El Ghazi is de speler die het meest in waarde is gedaald bij PSV afgelopen seizoen. De buitenspeler was aan het begin van het seizoen acht miljoen waard, maar blijft nu op een schamele vijf miljoen steken. El Ghazi speelde een matig seizoen in Eindhoven, waarin hij niet echt wist te overtuigen.

Bekijk hier het elftal van PSV en hun waardes:

Ook interessant