Deze drie spelers speelden voor FC Twente en Fenerbahçe

In de tweede speelronde van de league phase in de UEFA Europa League neemt FC Twente het op tegen Fenerbahçe. Deze drie spelers speelden voor beide ploegen.

Welke spelers speelden voor zowel Twente als voor Fenerbahçe?

In totaal zijn er drie spelers die voor de Nederlandse en Turkse ploeg speelden. Voetbalflitsen zet het op een rijtje voor je.

Dusan Tadic

Dusan Tadic belandde in 2012 in Twente. De aanvaller speelde daar uiteindelijk twee seizoenen. Hij deed het in Enschede zo goed, dat het Engelse Southampton aanklopte. Uiteindelijk speelde hij 85 wedstrijden in het rode shirt. Tadic maakte 32 doelpunten en gaf 16 assists.

Na een lange periode bij Ajax, vertrok de Serviër naar het Turkse Fenerbahçe. Daar speelde hij ondertussen ook al 68 wedstrijden waarin de aanvaller twintig keer scoorde en 22 assists gaf. Tadic speelt momenteel nog steeds voor de Turkse ploeg en zal zeer waarschijnlijk minuten maken tegen zijn oude ploeg.

Miroslav Stoch

Deze Slowaak speelde voor Twente in het jaar dat het kampioen werd. Hij werd toen gehuurd van Chelsea. De linksbuiten speelde 45 wedstrijden voor de Tukkers. Hij scoorde daarin twaalf keer en gaf vijf assists. 

In 2010 belandde hij bij Fenerbahçe. Bij die club speelde Stoch de meeste wedstrijden van zijn carrière. De aanvaller speelde er 122 potten waarin hij twintig keer scoorde en zestien assists gaf. De vleugelspeler werd tussendoor vaak verhuurd aan andere ploegen. Momenteel is Stoch clubloos. 

Jayden Oosterwolde

Jayden Oosterwolde speelt momenteel bij Fenerbahçe. In het eerste Europa League-duel stond hij in de basis. Grote kans dus dat Oosterwolde ook tegen zijn oude ploeg Twente speelminuten gaat maken. Voor de Tukkers speelde de linksback 41 duels waarin hij een keer scoorde en drie assists gaf. 

In januari 2023 betaalde de Turkse ploeg zes miljoen euro aan het Italiaanse Parma voor Oosterwolde. Ondertussen speelde de verdediger al 60 wedstrijden voor Fener. Hij scoorde al twee keer. 

Lees hier waar en wanneer jij donderdag naar FC Twente tegen Fenerbahçe kan kijken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers