Kan FC Twente vertrouwen tanken uit eerdere duels tegen Turkse clubs?

FC Twente speelde acht keer eerder tegen een Turks team in Europees verband. Voetbalflitsen zet de geschiedenis voor je op een rijtje.

Scoor odds van 2.90 bij winst van FC Twente op Fenerbahçe 

Twente tegen Turkse clubs in de jaren 70

In het seizoen 1970/71 neemt FC Twente het op tegen het Turkse Eskişehirspor. Het was een tweeluik in de tweede ronde van de Jaarbeursstedenbeker (later UEFA Cup). Thuis wonnen de Tukkers met 6-1 en uit werd het 2-3 voor de Turken. Over twee wedstrijden heeft Twente dus gewonnen met 8-4. 

Twente tegen Turkse clubs in de jaren 00

In het seizoen 2009/10 zit Twente bij Fenerbahçe in de groepsfase in de Europa League. Thuis verliezen de Tukkers met 0-1. Uit weten ze wel te winnen met 1-2. Twente ging door in de groep, maar werd de ronde erna uitgeschakeld door SV Werder Bremen. 

Twente tegen Turkse clubs in de periode 2010-2019

In het seizoen 2012/13 bereikte Twente via de kwalificatie/play-offs de groepsfase van de Europa League. De laatste horde was tegen het Turkse Buraspor. De heenwedstrijd won Twente met 4-1. De uitwedstrijd verloor het met 3-1. Het was net genoeg om zich te plaatsen voor de Europa League. 

(Tekst gaat verder onder de video)

Twente tegen Turkse clubs in de periode 2020-heden

In het seizoen 2023/24 treft FC Twente opnieuw Fenerbahçe. Tweemaal wordt er verloren. Thuis met 0-1 en uit in Istanboel met 1-5. Twente is kansloos tegen het Turkse team, ondanks dat het op voorsprong kwam. Ook pakken de Tukkers een rode kant. Al met al een avond om snel te vergeten.

(Tekst gaat verder onder de video)

Scoor odds van 2.90 bij winst van FC Twente op Fenerbahçe 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers