Top-10 best betaalde voetballers bekend: Overduidelijke nummer één

Ook dit jaar is Cristiano Ronaldo wederom de best betaalde voetballer ter wereld, volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Zij publiceren elk jaar opnieuw een lijst en in 2024 laat de Portugees zijn concurrentie ver achter zich. 

Geen sprake van concurrentie

Er is al meer dan tien jaar een strijd tussen Ronaldo en Messi, volgens velen zijn zij de 'beste voetballers ooit.' Hier laat de spits zijn concurrent echter ver achter zich. Ronaldo verdiende volgens Forbes namelijk een duizelingwekkende 285 miljoen dollar. Dit bedrag is ruim twee keer zo hoog als wat Inter Miami ster Lionel Messi binnenhaalde. Volgens het tijdschrift verdiende Ronaldo ongeveer 65 miljoen euro buiten zijn club om. 

Saudi-Arabië valt op

Sinds de Portugese superster de overstap heeft gemaakt naar Al-Nassr zijn er vele grote namen die hem volgden. Het is inmiddels welbekend dat er met behoorlijk wat geld gestrooid kan worden in Saudi-Arabië. Zo is ook terug te zien in de top tien van dit jaar. Zo staan naast Ronaldo ook voormalig teamgenoot Karim Benzema, Sadio Mané en Neymar jr. in deze lijst. 

De volledige top tien

  1. Cristiano Ronaldo (Al-Nassr): 285 miljoen dollar
  2. Lionel Messi (Inter Miami): 135 miljoen dollar
  3. Neymar Jr. (Al-Hilal): 110 miljoen dollar
  4. Karim Benzema (Al-Ittihad): 104 miljoen dollar
  5. Kylian Mbappé (Real Madrid): 90 miljoen dollar
  6. Erling Haaland (Manchester City): 60 miljoen dollar
  7. Vinicius Jr. (Real Madrid): 55 miljoen dollar 
  8. Mohamed Salah (Liverpool): 53 miljoen dollar
  9. Sadio Mané (Al-Nassr): 52 miljoen dollar 
  10. Kevin De Bruyne (Manchester City): 39 miljoen dollar 

Met zo veel geld is het geen verrassing dat Ronaldo een prachtige woning bezit. Benieuwd naar zijn Villa? Hier zie je een van Ronaldo zijn peperdure woningen. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers