VF's Eredivisie Elftal van het Jaar: traditionele top-3 goed vertegenwoordigd

Het kalenderjaar nadert zijn einde en dus is het de hoogste tijd om terug te blikken. Voetbalflitsen heeft een elftal van de beste Eredivisie-spelers van 2022 samengesteld.

Onder de lat staat Andries Noppert, die dit kalenderjaar voor twee clubs uitkwam: Go Ahead Eagles en SC Heerenveen. In De Adelaarshorst maakte de 'Toren van Joure' veel indruk, waarna hij in de zomer de overstap maakte naar het Abe Lenstra Stadion.

De achterhoede bestaat uit Noussair Mazraoui (Ajax), Gernot Trauner (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax) en Milos Kerkez (AZ), die de loodzware taak had om de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal te vervangen. De talentvolle linksback deed dat met verve en is dit seizoen een van de sterkhouders van AZ.

Op het middenveld zijn Steven Berghuis (Ajax), Ibrahim Sangaré (PSV) en Orkun Kökçü (Feyenoord) terug te vinden. Laatstgenoemde middenvelder bleef na het droomseizoen 2021/2022, waarin onder meer de Conference League-finale werd bereikt, 'gewoon' in Rotterdam-Zuid. De aanvoerder van Feyenoord is dit seizoen wederom een drijvende kracht.

De aanvalslinie wordt gevormd door Jesper Karlsson (AZ), Cody Gakpo (PSV) en Luis Sinisterra (Feyenoord). De Colombiaanse aanvaller was vorig seizoen aardig op dreef in De Kuip en verdiende door zijn goede prestaties een transfer naar Leeds United.

Onder anderen Lars Unnerstall, Marcos Senesi, Lisandro Martínez, Xavi Simons en en Loïs Openda hebben een plekje op de reservebank verdiend. Arne Slot is de trainer van het VF's Eredivisie Elftal van het Jaar.

VF's Eredivisie Elftal van het Jaar

VF's Eredivisie Elftal van het Jaar

Feyenoord-doelman vertrekt