Spelerspaspoort Patrik Schick (profiel)

Dit is het spelersprofiel van Patrik Schick (Praag, 24 januari 1996).

Schick begon in de jeugd bij Sparta Praag en debuteerde zeven jaar geleden in de hoofdmacht van de Tsjechische club. IJzeren Sparta verhuurde hem een jaar later aan stadsgenoot Bohemians Praag 1905. 

Clubcarrière

Schick vertrok in 2016 naar Italië en ging aan de slag bij UC Sampdoria. De 25-jarige aanvaller speelde een jaar later op huurbasis voor AS Roma, dat hem in 2018 definitief overnam van de club uit Genua.

De Giallorossi verhuurden Schick in 2019 aan RB Leipzig. De centrumspits keerde na een jaar terug in Rome, maar vertrok direct weer uit Italië. De Tsjechische international verkaste in 2020 naar Bayer 04 Leverkusen.

Clubcarrière Patrik Schick (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Patrik Schick clubs

Nationale elftal

Schick debuteerde op 27 mei 2016 in het Tsjechisch voetbalelftal. De aanvaller van Leverkusen viel in tijdens een oefeninterland tegen Malta. De Tsjechen wonnen dat vriendschappelijke duel met 6-0, mede dankzij een debuutgoal van Schick.

Tsjechië begon Euro 2020 met een zege op Schotland. De ploeg van bondscoach Jaroslav Šilhavý won dat EK-duel met 0-2 door twee treffers van Schick. Zijn tweede doelpunt vloog op spectaculaire wijze binnen.

Doelpunt Patrik Schick tegen Schotland (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

Marktwaarde-ontwikkeling

De marktwaarde van Schick bedraagt momenteel 23 miljoen euro. Dat is acht miljoen euro meer ten opzichte van vier jaar geleden, toen de in Praag geboren aanvaller nog onder contract stond bij Sampdoria.

Marktwaarde-ontwikkeling Patrik Schick

Marktwaarde-ontwikkeling Patrik Schick

Feyenoord-doelman vertrekt