Wim Kieft: ''Het kan geen kwaad als Kasper Dolberg eens wordt gepasseerd''

Wim Kieft: ''Het kan geen kwaad als Kasper Dolberg eens wordt gepasseerd''

Wim Kieft heeft genoten van de jonge spelers van Ajax in het Champions League-duel met OGC Nice. De oud-aanvaller weet echter dat zij ook af en toe wisselvallig presteren. Toch ziet hij de toekomst positief in.

"Kasper Dolberg had weer een paar momenten waar de extra klasse vanaf droop en ik de potentie blijf zien dat hij het redt op het hoogste niveau", zegt Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Aan de andere kant kan het voor zijn ontwikkeling misschien zelfs geen kwaad als hij eens wordt gepasseerd bij een mindere periode. Zeker met Klaas-Jan Huntelaar achter hem."

Kieft vindt niet dat Ajax het uitgangspunt moet loslaten dat Dolberg de man is die dit seizoen de grote stap moet maken. De oud-international geniet ook met volle teugen van Donny van de Beek, die een uitstekende ontwikkeling doormaakt. "Hij is gewoon een uitstekende speler, die bijna altijd de juiste oplossing ziet en uitvoert, kalm en goed aan de bal is en daarnaast de Ajax-branie vertegenwoordigt. Alsof hij al jaren in het eerste elftal voetbalt."

Kasper Dolberg 2017 - Goals, Skills & Assists 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers