Feyenoord overweegt transfermarkt op te gaan: "Aantal situaties scherp volgen"

Feyenoord kampt met de nodige blessuregevallen en overweegt daarom de transfermarkt op te gaan. Trainer Arne Slot stelt dat de Rotterdammers een aantal situaties scherp moeten volgen.

Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Oussama Idrissi en Danilo zijn tijdens het trainingskamp in het Portugese Lagos niet in actie gekomen. "De intensiteit en weerstand die andere jongens wel hebben gehad, hebben zij gemist. Het ziet ernaar uit dat ze de komende weken weer gaan aansluiten, daar ben ik blij mee", vertelt Slot tegen Voetbal International.

Voorafgaand aan het oefenduel met Stade Rennes haakte Mats Wieffer geblesseerd af. Slot: "Dat Mats wederom in de voorbereiding geblesseerd is geraakt is voor hem heel vervelend. Hij is een stuk verder dan een half jaar geleden. Dat hij nu weer weg is gevallen is heel jammer voor hem, ik ben bang dat het wel een paar weken gaat duren".

Feyenoord gaat zich mogelijk melden op de transfermarkt. "De twee spelers die rechts centraal kunnen spelen (Geertruida en Trauner, red.) zijn allebei niet beschikbaar. We zijn op die positie dus kwetsbaar", concludeert Slot. "Tot nu toe is Gernot altijd fit geweest, maar als er een situatie ontstaat waarin hij wat achter de feiten aan gaat lopen, dan moeten we dat kritisch bekijken".

De Rotterdammers moeten door de blessure van Wieffer mogelijk ook een nieuwe middenvelder aantrekken. "Als dat ernstiger is dan we hopen moeten we ook dat kritisch bekijken. Op ons middenveld is hij na Quinten Timber en Orkun Kökçü de eerste in de pikorde. Dus ik heb geen directe wensen, maar we moeten een aantal situaties scherp volgen", aldus de oefenmeester van Feyenoord.

Feyenoord-doelman vertrekt