Sneijder ziet kansen tegen Frankrijk: "Niet kansloos, maar moeten honderd procent spelen"

Sneijder ziet kansen tegen Frankrijk: "Niet kansloos, maar moeten honderd procent spelen"

Het Nederlands elftal speelt donderdag de belangrijke wedstrijd in en tegen Frankrijk. Wesley Sneijder denkt niet dat Oranje donderdag kansloos is tegen Frankrijk, maar vraagt wel honderd procent van zijn medespelers.

"Ze hebben in Frankrijk nog altijd veel respect voor het Nederlands elftal. Zij gaan er ook echt niet vanuit dat het een makkelijke wedstrijd wordt", vertelt Sneijder in gesprek met ELF Voetbal. "Frankrijk ziet zich waarschijnlijk wel als favoriet. Zij kunnen ook bijna drie volwaardige elftallen opstellen."

Thuis tegen Frankrijk ging Nederland onderuit, hieronder de highlights van dat duel:

Jaloers is de middenvelder van OGC Nice niet op de Fransen. "Frankrijk is ook gewoon een groter land dan Nederland, hè? Wij hebben wel een selectie om het hen moeilijk te maken. Het kan voor hen ook juist een gevaar zijn. Ze hebben stuk voor stuk fantastische spelers, maar je moet er ook een eenheid van maken. Als ze allemaal een basisplek willen weet ik niet hoe de situatie in de groep is. Het is ook voor de Fransen afwachten hoe zij uit de zomerstop komen."

''We zijn niet kansloos, maar in dit soort duels wordt altijd meer gevraagd dan normaal''

Sneijder zegt ook dat Oranje zeker niet kansloos is. "Maar als we willen winnen moeten we allemaal op honderd procent spelen. Of hoger. Dan maken we zeker een kans. Het belangrijkste is dat we er direct bovenop zitten. Wanneer spelers als Matuidi, Pogba en Griezmann de tijd en de ruimte krijgen kunnen ze allemaal echt fantastisch voetballen."

Wedstrijden waar je het voor doet

"In dit soort wedstrijden wordt meer van je gevraagd dan normaal. Zo moet je het elke keer weer kunnen opbrengen om een gaatje dicht te lopen. Nee, ik zie Portugal, tijdens de EK-finale, niet als een inspiratiebron, we moeten onszelf inspireren. Dit is zo'n mooi affiche: in Parijs, tegen Frankrijk. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je het allemaal doet."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers