Mislintat heeft code van Ajax-kluis : 'Borges en talentvolle goalie binnen, Maatsen is volgende gewenste versterking'

De paniek in Amsterdam sloeg bij een groot deel van de fans toe na een aantal uitgaande transfers en de onvrede over de kwaliteit van de selectie van Ajax-spelers zelf, maar Sven Mislintat lijkt nu helemaal los. Josip Sutalo lijkt te komen, Carlos Borges werd bliksemsnel ingelijfd, Diant Ramaj komt ook naar de Nederlandse hoofdstad en Ian Maatsen duikt nu intern op.

Vooral de transfer van Borges, een negentienjarig talent van Manchester City, kwam onverwachts en werd binnen een dag al afgerond. De verwachting is dat de Portugees woensdag 2 augustus officieel gepresenteerd gaat worden en hij komt over voor een slordige twintig miljoen euro uit Engeland. Daarnaast werd er ook een akkoord bereikt met doelman Ramaj. Hij gaat de selectie van Maurice Steijn versterken als doelman, maar zal wel genoegen moeten nemen met een rol als tweede keus. De Duitser kan door oplopende bonussen uiteindelijk twaalf miljoen euro gaan kosten.

Na het vertrek van Timber en Bassey is er dringend behoefte aan nieuw materiaal in de defensie en ook daar is Sven Mislintat al druk mee bezig. Zo zijn de Amsterdammers erg optimistisch over de komst van target Josip Sutalo, maar duikt ook de naam van Maatsen op, aldus Voetbal International. Er zijn echter meer kapers op de kust, want ook Burnley is in de race. Daarnaast heeft de Nederlander eerder al 'nee' verkocht aan de Eredivisie, omdat zijn voorkeur in Engeland ligt.