Jack van Gelder maakt gehakt van Ajax: "Het is zo gênant"

Jack van Gelder is vernietigend over het huidige beleid bij Ajax. Zowel de spelersgroep als directeur voetbalzaken Sven Mislintat moet het ontgelden.

"Ajax is zo gênant, dat kun je je niet voorstellen", stak de voormalig sportjournalist maandagavond van wal in de SBS6-talkshow De Oranjezomer. "Behalve het feit dat er vier of vijf spelers lopen met een gigantische zelfoverschatting. Het is echt verschrikkelijk. Nu wordt er gezegd: Klaassen moet of wil weg. Rulli schijnt niet te hebben getraind, omdat hij wil dat er betere spelers komen. Als er ergens iets ligt, dan valt Berghuis erover en raakt hij geblesseerd. Álvarez en Kudus worden misschien verkocht. Steijn die denkt: waar ben ik in terechtgekomen?"

Van Gelder haalde in zijn relaas ook enkele uitspraken van Mislintat aan. "Deze meneer schijnt iets goed gedaan te hebben in Duitsland (bij Borussia Dortmund en VfB Stuttgart, red.). Hij heeft nu gezegd, en daar zijn ze in Amsterdam buitengewoon blij mee, dat het tussen de twee en vier jaar kan duren voor ze het weer op poten hebben".

"Als ze dit seizoen niet bij de bovenste twee in de Eredivisie zitten, terwijl we twee Champions League-plekken hebben, dan loop je sowieso zeventig miljoen euro mis. Ajax heeft altijd de dure huishouding en een 'wij zijn de grootste'-houding gehad. Als je dit seizoen niet bij de bovenste twee bent, dan heb je de slag gemist en duurt het veel langer dan vier jaar. Overigens zit Mislintat er dan allang niet meer", aldus de oud-presentator.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers