PSV toont veerkracht en verslaat Sassuolo in oefenduel

PSV heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Sassuolo gewonnen. In het Spaanse Marbella boekte de ploeg van Ruud van Nistelrooij een 2-1 overwinning.

Het oefenduel was opgedeeld in vier keer dertig minuten, zodat alle spelers genoeg wedstrijdritme konden opdoen. In de 58ste minuut kwam Sassuolo op voorsprong via een kopbal van Davide Frattesi. Daardoor moest PSV in het tweede uur in de achtervolging.

De Eindhovenaren toonden veerkracht en kwamen vlak na 'rust' op gelijke hoogte met de nummer vijftien van de Serie A. Anwar El Ghazi schoot fraai raak. Twaalf minuten later zette Johan Bakayoko PSV op een 2-1 voorsprong. Daar bleef het uiteindelijk bij.

PSV werkt tot vijdag een trainingskamp af in Marbella. Oranje-internationals Luuk de Jong, Xavi Simons en Cody Gakpo ontbreken nog in Spanje.

De ploeg traint op het Marbella Football Center en speelt daar ook vriendschappelijk tegen Sassuolo (17 december, 15.00 uur). Houd ons YouTube-kanaal in de gaten voor een livestream van die wedstrijd.

Opstelling PSV eerste uur: Benítez; Mwene, Teze, Obispo, Max; Saibari, Sangaré, Van den Heuvel; Madueke, Vertessen, Oppegard

Opstelling PSV tweede uur: Drommel; Hoever, Ramalho, Brantwaite, Mauro; Gutiérrez, Ledezma, Veerman; Bakayoko, Nassoh, El Ghazi