Spelerspaspoort Dani de Wit (profiel)

Profiel: Dani de Wit (28 januari 1998) tekende in 2019 een contract bij AZ, dat hem destijds overnam van Ajax voor naar verluidt € 2 miljoen.

Ajax

Dani de Wit speelt sinds 2006 in de jeugd van AFC Ajax, en werd ook enkele malen opgeroepen voor nationale jeugdelftallen. Alvorens hij de overstap maakte naar Ajax speelde hij bij VV KGB uit Bovenkarspel. Uit deze regio komen meer succesvolle Ajacieden, zoals de gebroeders De Boer. Dani de Wit maakte zijn debuut voor Jong Ajax in de Eerste Divisie op 3 februari 2017, in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC.  Nadat De Wit een vaste waarde was geworden in Jong Ajax werd op 5 januari 2018 zijn contract verlengd tot 30 juni 2020. Op 25 februari 2018, iets meer dan een jaar na zijn debuut bij Jong Ajax maakte Dani de Wit ook zijn debuut voor Ajax 1 tegen ADO Den Haag, een wedstrijd die met 0-0 werd gelijkgespeeld

Hieronder het interview na zijn debuut

Kampioen met Jong Ajax

Jong Ajax schreef op 28 april 2018 geschiedenis door als eerste beloftenploeg kampioen te worden in de Eerste Divisie. Dani de Wit was in dat seizoen een vaste waarde voor de ploeg van Reiziger, hij kwam 34 keer in actie en maakte dertien doelpunten voor de Amsterdammers. 

Hieronder een fraaie docu van het kampioensjaar

Vriendin Dani de Wit

Inge van der Kroon is de vriendin van Dani de Wit. Hoewel Inge vaak te zien is via het Instagram-account van Dani, is er verder weinig bekend over wat zij in het dagelijks leven allemaal doet. Wij verzamelden de mooiste foto's van Inge.

Dit is de voorlopige selectie van AZ voor het seizoen 2021/2022

Feyenoord-doelman vertrekt