'PSV zet grote stappen en brengt bod van 12 miljoen euro uit op Vranckx'

PSV heeft een bod van twaalf miljoen euro uitgebracht op Aster Vranckx, weet de Franse sportkrant L'Équipe. De Eindhovenaren hebben de laatste dagen 'grote stappen gezet' om de twintigjarige Belg over te nemen van VfL Wolfsburg.

Ook Burnley zou bereid zijn dat bedrag te betalen. Manager Vincent Kompany belde afgelopen week met Vranckx om hem te overtuigen naar Burnley te komen. PSV lijkt echter de slag om de verdedigende middenvelder te gaan winnen, aldus L'Équipe. Vorige week berichtte het Algemeen Dagblad dat Vranckx op De Herdgang is gespot en daar gesprekken heeft gevoerd met directeur voetbalzaken Earnest Stewart en hoofdtrainer Peter Bosz.

In eerste instantie zag het ernaar uit dat PSV geen rekening meer hoefde te houden met de komst van Vranckx. Het vertrek van Felix Nmecha naar Borussia Dortmund leek zijn kans op speeltijd te vergroten. De Belg lijkt nu tóch af te stevenen op een transfer naar PSV.

In de zomer van 2021 maakte Vranckx voor acht miljoen euro de overstap van KV Mechelen naar VfL Wolfsburg. Afgelopen seizoen speelde de middenvelder op huurbasis voor AC Milan. In San Siro kwam hij slechts negen Serie A-duels in actie. Het mag daarom geen verrassing heten dat de Italiaanse topclub de optie tot koop niet heeft gelicht.

Feyenoord-doelman vertrekt