'PSV hoopt nog altijd op komst oude bekende uit Duitsland'

PSV hoopt zich nog altijd te versterken met Aster Vranckx, zo klinkt het een jaar na de misgelopen transfer. Komt de Belg deze zomer wel naar Eindhoven?

In de zomerse transferperiode van 2023 leek PSV zich al te gaan versterken met Vranckx, die werd gezien als vervanger van Ibrahim Sangaré. Tot een transfer kwam het nooit en PSV haalde met Jerdy Schouten een nieuwe middenvelder in huis. Met het oog op een eventueel vertrek van Schouten en Joey Veerman, richt de club haar pijlen wederom op Vranckx. Dat blijkt uit berichtgeving van onder meer De Telegraaf.

Vranckx bleef afgelopen zomer bij VfL Wolfsburg, dat de veelzijdige middenvelder een jaar eerder nog aan AC Milan verhuurde. De Belg kwam afgelopen seizoen 26 keer in actie en maakt deel uit van de Belgische EK-selectie. 

Interlandcarrière Vranckx

In juni 2023 maakte Vranckx als invaller zijn interlanddebuut voor De Rode Duivels, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk. Drie dagen later, in het kwalificatieduel met Estland, startte hij zelfs in de basis. Vervolgens sloot hij als aanvoerder aan bij België Onder 21 voor het jeugd-EK in Roemenië en Georgië. Dat verliep niet zoals gehoopt, want de Belgen sneuvelden al in de groepsfase. Toch raakte Vranckx weer in beeld bij de Rode Duivels en staat zo al op acht interlands.

Wat moet Vranckx kosten?

Met nog een contract tot medio 2025 wordt de marktwaarde van Vranckx geschat op 12 miljoen euro. De Belg gaat deze zomer zijn laatste contractjaar in, wat gunstig is voor PSV. Een jaar geleden gingen er nog geluiden over een bod van in de tien miljoen euro van PSV op Vranckx.

Feyenoord-doelman vertrekt