Alles over Tygo Land: Groot PSV-talent heeft nieuw contract getekend

PSV heeft een akkoord met de 18-jarige Tygo Land. Het talent heeft zijn handtekening onder een contractverlenging gezet, dat hem tot medio 2029 in Eindhoven houdt. Dit melden goed ingevoerde bronnen aan het Eindhovens Dagblad.

Geboorteplaats Tygo Land

Tygo Land werd op jonge leeftijd ontdekt door sc Heerenveen bij de voetbalvereniging van zijn geboorteplaats; Peize uit Drenthe. Op 15-jarige leeftijd tekende Land zijn eerste profcontract bij de Friezen. Hij werd de jongste speler die dit ooit bij sc Heerenveen deed.

Transfersom Tygo Land

Land zijn goede spel viel op bij PSV. De club betaalde in de zomer van 2022 700.000 euro voor de middenvelder, die vervolgens aansloot bij PSV onder 18. In 2023 schoof hij door naar Jong PSV, waar hij afgelopen seizoen zijn minuten maakte.

Wanneer maakte Tygo Land zijn debuut voor PSV?

Op 17-jarige leeftijd maakte Land zijn debuut in PSV 1, zo mocht hij één minuut meedoen in het met 2-0 gewonnen thuisduel tegen FC Utrecht.  Op zijn 18e verjaardag werd hij door Peter Bosz officieel naar het eerste elftal van PSV gehaald.

Tygo Land en Frenkie de Jong

PSV'er Jordan Teze vergeleek Land bij Ziggo Sport met Frenkie de Jong en vertelde dat ook zijn teamgenoten vergelijkingen zien tussen de middenvelder en De Jong. Bosz had mooie woorden over voor Land na zijn promotie naar PSV 1: "Hij heeft deze stap verdiend en als hij hard blijft werken gaan er nog veel mijlpalen volgen." Land zet zich schrap voor zijn eerste seizoen in de Eredivisie als volwaardig lid van PSV 1.

Feyenoord-doelman vertrekt